Första granen klädd

Igår lånade jag ut min randiga gran, den som jag fick från Filmstaden efter att Bee Movie gjort sitt förra julen.
Den står nu i sin fina skrud i Airlift Helicopter Swedens fikarum. Varje kula har Barry B. Benson på sig.
Udda men faktiskt rätt piffigt.
Det är inte en gran jag vill ha i mitt hem, men den har faktiskt sin charm.
Jag hoppas att den kommer att uppskattas av de anställda. Annars får de väl ta ner den då. :-)Jag beklagar den dåliga bildkvalitén. Mobilkameran suger.

Första Advent

När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas
att fira få advent.

Nu börjar det, gott folk.
Kan ni känna det?
Jag har lite svårt att känna stämning just nu för det regnar, men det ska visst bli bättre vinterväder till veckan.
Det är dags för en vit jul igen nu.
Snälla globala uppvärmning, take a break and give me snow!

Tävling hos Gårdsromantik HavsvikenGårdsromantik Havsviken
har en tävling där man kan vinna finfina priser. Var med du också!

Leilas Jul del 2

Snart är det dags att bänka sig igen. Avsnitt två av Leilas Jul sänds klockan 21:00 på TV4+. Får inte missas. Julmusten är på kylning men tyvärr så är pepparkakorna slut. Lovely...

Klappbekymmer?

Har du idétorka på julklappar? Testa Tomten Tipsar och få lite inspiration. Det fanns några riktigt bra tips där som jag tror jag skall nyttja. Dinosaurieblomman var cool, t ex.

Advent nalkas

Nästa söndag är det den första i Advent. Japp, det är sant! 30 november infaller denna dag i år.

Har Du några adventstraditioner?

Jag har egentligen inga specifika adventstraditioner annat än att jag brukar gå på julskyltning och dricka lite glögg. Ja, förutom att jag pyntar advent med stakar och stjärna, julstjärnor (blommorna) och amaryllis.

Jag har i helgen huggit mig en fin minigran och ställt på förstukvisten. Eller ja, på bron kanske man ska säga. Har tyvärr inga bilder ännu men det blir till nästa helg. Skall även köpa en ny adventsstjärna till fönstret, samt en eller två nya elljusstakar. Jag brukar sällan pynta något i lägenheten i Gävle, men i år skall jag ha en stake i alla fall. Jag kommer att spendera mer tid än jag brukar i Gävle i december i år så då får det bli så. Tomtarna får vänta ett tag till, de dyker upp senare. Kanske runt Lucia.

Jag tror dessutom att jag skall göra lite fikonmarmelad nu i veckan. Kanske blir det även att jag bakar lite. Jag börjar komma i precis rätt stämning för julstök. Underbart!
Adventsstake i zink från Nordljus, Bloomingville, 39,-

Nej se det snöar!

Yay! Mer snö! Det har kommit ca 5-6 centimeter snö under helgen och vi väntar 1-2 decimeter mer i natt/i morgon. Underbart! Det blir ett helt annat ljus ute på en gång. Isen börjar lägga sig på havsfjärden hemma och mysfaktorn börjar infinna sig totalt. Jag har tjuvlyssnat lite julmusik idag och planerat ett par julklappsinköp. I tisdags bokade jag en kungsgran ute i Valbo Köpcentrum dessutom. De skulle få in 18 stycken kungsgranar i år och en av dem skall bo hos mig.

Jag hoppas innerligt att denna snö kommer att få ligga kvar fram till helgerna. Slaskväder nu skulle göra mig deprimerad deluxe. Det är banne mig dags för en white christmas igen!

Jim Henson's The Christmas Toy (1986)

The Christmas Toy

Total Speltid: ca 50 minuter

Santa Claus Is Coming To Town (1970)

Total speltid: ca 48 minuter


Ni glömmer väl inte Leila ikväll nudå?Ikväll är det premiär på Leila's Jul! Som jag har längtat! Sex rykande färska avsnitt har vi att vänta oss. Det blir lite som en veckojulkalender faktiskt.
Jag hade ju egentligen tänkt vänta med julmust tills den första advent, men efter jobbet så blev det en tripp till ICA och de hade en hel jättepall fullsmockad med Apotekarnes julmust! Så det blev en flaska sådan, Oscar's pepparkakor och en bit mögelost. Jag ska minsann ha en rejäl myskväll! Så, klockan 21:00 är det dags att bänka sig framför TV4+!

Aftonfabeln firar jul

Aftonbladet.se har öppnat upp en riktigt trevlig julsida! Den innehåller faktiskt fantastiskt många bra tips och trix, idéer och recept så den kommer jag definitivt plöja igenom så fort jag får en lugn stund. Det enda räliga är att de har fått med bantning i kråksången. Få medier är väl så oerhört upphakade på just bantning som Aftonbladet? Det drog då ner min stämning en aning. Kan inte folk få...tja, bara vara, någon gång?

Jag ber om ursäkt...

Bloggen har varit lite lidande på slutet. Min far har nämligen fyllt 60 år och vi har haft storkalas i föräldrahemmet. Det har tagit upp en hel del av min tid. Jag har dessutom varit sjuk. Nu skall jag dock vara på rätt köl igen! :-)

Snön smälte bort men isen börjar att lägga sig på havsviken nu. Det har varit ett par minusgrader under större delen av veckan som varit och jag hoppas innerligt att det blir mer! Vi väntar snö på torsdag enligt SMHI. Ååh, hoppas!

Tävlar om ett zinkhusTidsmästarinnan har en utlottning på ett sådant här tjusigt litet zinkhus just nu.
Var med och tävla du också! :-)
Sist jag tävlade vann jag ju en dekorerad liten tändsticksask.

Shrek the Halls (2007)

Shrek, Donkey, Fiona, Dragon, Puss in Boots, Pinocchio och Gingerbread Man mfl firar jul på sitt eget sätt. I synnerhet Shrek, eller ska jag säga Ebeneezer Shrek? Donkey försöker lära Shrek att fira jul, med hjälp av en handbok och lite "trägen vinner"- och "skam den som ger sig"-mentalitet.
En mysig liten animerad rulle med våra polare från Shrek-filmerna. Vi kan tacka Youtube för filmvisningen. Fram med popcorn och mys!

Del 1


Del 2


Del 3En fin paketkalenderPaketkalender från Aspegren - Denmark. Den är 90x34 cm och tillverkad i bomull.
Du kan köpa den hos Klara Färdiga för 379 kronor.
Vit galge i trä medföljer, dock ej paket men det förstod ni säkert.

Bordsdekor?

Jag är verkligen jättesugen på denna härliga metallgirland! Den är bronsfärgad, 3 meter lång och riktigt snygg. Jag tror att den skulle klaffa fint som bordsdekor faktiskt, och inte enbart till jul då. Den kostar i alla fall 189 kronor hos Mixin.


Funderar på nytt julgranspynt

Dessa söta små rödrutiga tyghjärtan med knapp på vore grymt fina i min julgran!
49 kronor styck hos Bloominghome.
Total längd 26 cm... Kanske lite stort ändå för granen, men i fönstret! Där!Fina patinerade kulor i fattigmanssilver hittar man hos My Home.
De kostar 59 kronor styck, men det kan det vara värt.


Vore dessa inte rätt så söta tillsammans?


Leilas JulÅrets upplaga av Leilas Jul har premiär den 19 november. Missa inte!

Nordiska Kompaniet och julhandelsstart

NK's hemsida är ovanligt informativ just nu och julshopen ser minst sagt intressant ut! Jag planerar att avlägga ett besök 10-11 december ändå jag är i Sthlm för Alter Bridge's gig. Min plan är att kombinera konsert med julshopping. Jag tror också att jag skall avlägga ett besök på American Classics när jag ändå håller på. Jag ser redan fram emot julklappshandeln och jag tjuvstartade faktiskt lite idag.

Indiska hittade jag helt ljuvligt handgjort och handtryckt juligt inslagspapper i vitt och guld, samt ett fint och matchande band och en namnlapp. Jag har även köpt en klapp till mor och en till far. Småsaker, förvisso, men det var inte mycket man fick på rullen om vi säger så...

Det känns bra att vara igång!

Julfrimärken 2008

Frimärkena för inrikes julhälsningar har fina dörrornament på sig.Frimärkena för utrikes julhälsningar har fina motiv på lekande barn i snömiljö.Glöm inte, gott folk, att posta era julhälsningar senast den 16 december, så att de kommer fram i tid!

Allt i Hemmets julspecialAllt i Hemmet har en trevlig julspecial i år. Lite väl tunn kan tyckas men helt klart OK. Lite roligt också att det på en sida finns en tavla med, vad som påstås vara, ett Madonnatryck i en gammal guldram och det är precis exakt ett sådant tryck som finns kvar efter mormor. Vi har även ett till av samma typ fast på Jesus. Jag gillar inte att ha religiösa ikoner hemma men min mor diggar det, och i mitt föräldrahem får hon såklart ha vad hon vill på väggarna. Jag har vad jag vill ha på mina väggar hemma hos mig. Jag må säga dock att de gamla Jesus och Maria-trycken fick liiiite högre status nu när de räknas som loppisfynd.

Första snön!

Den första snön föll natten till fredagen. Jag vaknade vid 03-snåret av att den knackade hälsande på mitt fönster. Massor med små vita flingor virvlade där ute och det ligger kvar. På lördagsnatten var det 10 minusgrader ute till och med. Jag höll på att frysa fingrarna av mig när jag skulle tända gravljus och dekorera graven åt låtsasfarfar Stig. Brr sa Kasper!
Jag hoppas verkligen att det blir mer snö nu. Att det får bli vinter så att det blir lite ljusare ute igen. Det är ruggigt mörkt här såhär års. Det verkar som om kylan skall hålla i sig lite, inte neråt 10 kanske men det ska bli runt nollan och under de närmaste dagarna enligt SMHI.


Vintern,
är det du?
Du är väntad,
längtad,
Och ack så välkommen.

RSS 2.0