Fint Julgranspynt

Stjärna
från Krasilnikoff  5x4cm, 39 kronor

och

Kula från My House 5 cm i diameter. Lila glas, 35kr

Båda och bilder från Mixin.se

Valnötspajer


Det är inte utan att man börjar drömma...Vilken fantastisk julgran! Kolla vilka täta grenar och den charmiga "tunnhårigheten" där uppe. Gillar inte paketen så värst, känns för "påskigt" på något sätt men i övrigt riktigt, riktigt nice som de säger i reklamen.
Bild från Pottery Barn.

I år har jag tänkt köpa en riktig gran. Japp, jag tror alltså att jag skippar att hugga en egen, och jag tror att jag skippar plastgran. Förra året såg jag de mest magnifika julgranar jag någonsin sett här i norrland och de stod i en blomsteraffär i ett köpcentrum. Dyra... men så vackra! Och sköter man om dem så håller de sig ju fint. Det vore liksom pricken över i:et nu när huset byggs om och ut, tror jag. Diskussioner pågår just nu om huruvida granen skall stå där den brukar i vardagsrummet, eller rentav flyttas ut i det nya stora köket. Den skulle få plats där... men jag tror att det skulle förminska hela julfirandegrejen. Laga mat i köket, äta vid matplatsen som finns i köket, granen och paketen i köket... Jag vill ju ha granen vid den öppna spisen, i vad som förut var storstuga men som nu kommer att bli vardagsrum. Då kan man se Kalle Anka där, glutta på en sprakande brasa och hålla koll på paketen under granen - samtidigt!

Jag måste nog lägga in ett veto här helt enkelt.

Pandurokatalogen 2008

Det är ju rena porren banne mig! Den trillade ner i min brevlåda förra veckan men det är först nu jag har haft tid att titta i den. Oj oj vad mycket fint jag skulle vilja prova på! Det gäller att man har lite tro på sin egen förmåga nu bara...

10 st 159 kr8 st 149

<--- Nästomtar, 10 st inkl material, 159,-


Svamptomtar, 8st inkl material, 149,- --->


Det är aldrig för tidigt att pyssla, i synnerhet inte när hösten har anlänt. Jag kommer dock att vänta lite men man kan ju alltid fundera ut vad man vill göra, vad man vill använda och beställa hem det man ska ha i god tid. Det är bara tråkigt att pyssla om man har tidspress på sig. Jag skall nog skicka efter lite grejer till årets julklappsinslagning också. Jag funderar på att använda mig av lack i år. Jag har aldrig provat det förr och det ser riktigt roligt ut. Lack, stämplar, jutegarn och lite andra krussiduller kan nog bli riktigt fint!

Till och med min mor och far är julystra i år. Detta beror nog till stor del på att familjehemmet byggs om och det rejält. Det ska bli riktigt spännande att pynta i år! Till och med pappa går och filurar på var granen skall stå.

Välkomna tillbaka!

Hösten är här. Skolan har börjat för barn och unga, lyskvällen i skärgården har varit, löven börjar ändra färg, det är kyligare och krispare luft ute och det börjar kännas murrigt i själen.
Hösten är alltså här, med mina mått mätt, och då är det dags att öppna upp denna min älskade julblogg igen inför ett nytt år och en ny säsong av jullängtan! I år har jag gedigna planer för denna lilla blogg, som än så länge mestadels skrivs för min egen del men jag hoppas att mina gamla läsare kommer tillbaka, samt att jag lyckas fånga några nya.

Jag lovar inte dagliga uppdateringar ännu utan det kommer när det finns något jag känner att jag måste dela. Det är, trots allt, tyvärr bara september ännu. Jag lovar inte särskilt mycket alls men jag har förhoppningar och förväntningar på mig själv. Jag har redan börjat smida planer, som sagt.

RSS 2.0