Julen är över...

Då var julen över för 2007. Tänk vad fort det gick! Det har varit en toppenfin julhelg. Tyvärr ingen snö men på själva julafton, där vi firade, där var det faktiskt vitt och vackert. En rofylld helg med kära återseenden och lagomt tempo. Jag är nöjd. Nu laddas det för nyårsafton. Middag hos mig, tips på mat?

Årets klappskörd:

Twin Peaks Definitive Gold Box Edition
The Magnificent Seven season 1& 2
DVD-spelare
DVD-brännare
Ryggkliare
Tvålar
Huvudmasserare
Presentkort på håltagning av öron
Paraply
Koppar och glöggkanna
Mugg
En ful röd bricka
Talisker 18 år

GOD JUL!

Då jag med stor sannolikhet inte kommer att logga in imorgon så vill jag önska er alla en RIKTIGT GOD JUL!
Hoppas ni alla får allt ni önskat och en underbar julhelg med nära och kära. Tänk lite på de som har det svårare än vad ni har, offra en klapp eller två på något välgörande ändamål. Ha det mys!


image41

Paus och kontemplation

Tar mig en liten välbehövd paus i julstädandet. Har dammsugit och dammat hela jäkla huset. Puh! Det tar sin lilla tid. Inte är då julkänslan på topp inte. Inte ett uns av snö på backen, bara lite frost. Det blev grymma plusgrader igår. Det är fanimig som ett hån! Isen ligger i alla fall och för tillfället är det rätt så kallt. Hoppas det är snö där vi ska fira jul på julafton! Det är lite inåt landet så har vi tur så...
Det märks att det går mot sämre tider. Jag kan inte minnas en snöfri jul i min barndom och jag är bara 22. Något är fel och jag tror definitivt att det är miljöförstöring som är boven i dramat. Vi hade ingen snö förra året heller och året innan började det ebba ut markant. Detta är trots allt hälsingland, och visst, det är också vid havet, men havet är inte varmt nu längre. Det här är något helt annat. Det oroar mig.

8 dagar kvar till dopparedagen...

Idag har julköttbullarna tillagats. Jäklar vad med köttbullar det blev! Mycket lök, god älgfärs, grädde, gott om salt och peppar... jum! Konsumerade några lite här och där, hehe, och några till officiell middag med potatis, gräddsås och hemkokt lingonsylt. En god middag. Tror jag skall värma mig lite Blossa Vinglögg nu eller ta mig en kall öl. Det står ett par Achet Schlenkerla med mitt namn på ute på verandan.

Har idag sett ut julklappar åt mig. Det är faktiskt inte så kul som vissa tror. Jag gillar ju överraskningar. Jag har nu 8 dagar på mig att glömma vad jag ska få. Det är visserligen väldigt bra saker som jag behöver, men, ändå.

Svårt att komma på en bra julklapp och bor långt ifrån?

http://www.nallebudet.se/ har det du behöver!

Julshopping!

Idag har det julshoppats! Äntligen har jag kommit igång. Har köpt ett par prylar till mamma, en sak till Karin och så har jag även införskaffat, skrivit och frankerat 12 julkort till goda vänner. Myspys till tända ljus och Freaks and Geeks på DVD. Har lyckats göra min dvd regionsfri, fan vad jag är duktig! Då kommer jag kunna se serierna jag får i julklapp också. Ja, ni läste rätt, jag vet lite vad jag får. Fick vackert skicka efter det själv från discshop då mor inte är så teknisk. Men jag får iaf det jag vill ha och det är super!
Imorgon ska nog jag och Maria ta tag i det här med pepparkaksscenen. Om vi orkar. Kanske har vi tagit oss lite vatten över huvudet? Hmm... vore kul att vinna!

Följer julkalendern i år. Den är riktigt mysig! Fin julstämning efter några år av bottennapp. Det är iofs längesedan jag riktigt följde en kalender. Dock irriterar jag mig på karaktären Mila. Så oerhört självisk unge! Jobbigt tjurig och truttig. Hon som spelar henne är jättesöt dock och säkert helt annorlunda. Men är det som Mila mina rackarungar på förskolan ska bli när de blir 10? Mina sympatier till er föräldrar... hehe


Borde börja planera nyår...
Pavlova är bestämt. Resten vettekatten.

Hehehe

Du som skrev om whisky... HUR ska riktig whisky smaka enligt dig då? Don't leave me hanging.

Hett sylttips!

Jag rekommenderar varmt att ni testar detta! Gjorde hallonsylt som vanligt idag och min blick landade på laphroaigflaskan. Tänkte "varför inte?" Jag har ju björnbärsmarmelad med cognac hemma i Gävle. Urgott. Så jag skvätte i lite laphroaig och jisses, jum! Gottigt värre!Hallonsylt med Laphroaig Quarter Cask

500 gram hallon
ev 1 dl vatten
5 dl syltsocker (sånt med pektin)
Laphroaig eller annan single malt efter tycke och smak

Koka ihop bär och socker. Koka rejält i ca 5 minuter. Häll i whiskyn. Låt pluttra någon minut. Ta av kastrullen från spisen och kyl ner sylten/marmeladen.
Häll upp i fina små glasburkar. Voíla!

Pågens julkalender

Andrea tipsade. Jättesöt kalender!

http://campaignhost.se/pagen/julkalender/

Har ni satt upp era adventsstjärnor och stakar?

image40

Det är på g här. Hittade äntligen stjärnan jag köpte förra året. Tycker att den är så tjusig! Det är en likadan som den på bilden ovan, dock inte min bild. Googlade fram den. Vet inte vem den tillhör så jag stjäl den lite ogenerat. Om någon har invändningar så hojta så tar jag väl bort den.

RSS 2.0