Musikkalendern den 23/12 2009




Tommy Körberg och Sissel Kyrkjebø - Julen Är Här

Hmm.

Granen är klädd, skinkan är griljerad, städningen är färdig, klapparna är inslagna, snön är skottad, veden är intagen, musiken går varm, pappa har fått diabetes konstaterad och jag är trött.

Blandat det här. Nåväl, det blir bra. Det kommer att bli en härlig jul. Det är jag rätt säker på.

Musikkalendern den 22/12 2009



Jussi Björling - O Helga Natt

Dan före dan före...

Julhandeln var helt galen idag. Jag tror att jag snurrade runt runt på Åhléns i säkert 20 minuter för att få en parkeringsplats. Pga all snö som har kommit så är det stora snöhögar på parkeringen där så flertalet parkeringsplatser går bort. Smart...
Köpte de sista klapparna, handlade all julmat, var på systembolaget och inhandlade glögg, whisky, vin, öl och sånt bra och värmande och nu ska jag precis smaka på alldeles nygjorda revbensspjäll.

Jag och katten har klätt granen tillsammans. Solveig älskar det och hon sitter som ett tänt litet ljus och tittar på allt som glittrar. Sen vill hon gärna ligga under granen och titta upp genom grenverket. Myspys.

Nu blir det film!

Insnöad

Okej, så jag är faktiskt insnöad här ute i skärgårdsskogen. Traktorn som ska ploga "stora" vägen har legat i diket hela dagen. Tidningsbilen låg bak i arslet på sagda traktor så inte fick vi någon morgontidning heller. Med lite tur kommer den imorgon? Gjorde ett ärligt försök att åka in till metropolen Hudiksvall men jag fick ge upp. Oplogat, massor med nysnö, avkörda bilar i dikeskanterna och dålig sikt. Jag som hade en massa viktiga ärenden såsom systembolagetbesök och ett par klappinhandlingar att avverka! Nåväl, det är ju öppet imorgon och då får de banne mig ha spelat upp traktorn och fått fason på vägen!

Jag har i alla fall varit med pappafar och plogat med den 45 år gamla Scanian. Det är så himla mysigt att åka i den med honom. Jag känner mig, vid 24 års ålder, som en liten unge igen. Lukten av diesel, metanol, läder, hydrauloljor och metall i kombination med snö och min pappa. Barndom revisited i 180! :-) Och det blir ju så vackert med nya plogvallar och snö som hänger på träden så att man nästan får åka igenom en allé av vitt och grönt där i vintermörkret. Åh..! Och så hem till varm choklad efter det. Mina älskade päron, vad skulle jag göra utan er?!

Jag tror att jag ska försöka få tummen ur och fota lite imorgon. Om jag hinner mellan shopping, städning, matlagning och julgranspåklädning that is. Men det ska nog gå!

Idag är det dessutom midvinterblotsdags. Årets mörkaste dag.
Det känns.

Musikkalendern den 21/12 2009



Crash Test Dummies - The First Noel

Minst sagt lite "eget". :-)

Musikkalendern den 20/12 2009



Trans-Siberian Orchestra - Christmas Eve/Sarajevo 12/24


Så vackert.

Filmkväll och mys i afton

Julledigheten har börjat för många nu och med det så har man tid att ses mer än vanligt. Vissa återser man igen som kanske varit borta sedan i somras eller, för den delen, sedan förra julen. Ändå är det som om man aldrig hade varit ifrån varandra. Är det tack vare facebook, tro? hehe


Imorgon blir det nog bak av sirapslimpor. Det står lite korintkakor och svalnar just nu och jag sippar på ett glas julmust. Sovit middag har jag också gjort och vad kan vara skönare egentligen? Jag somnar som ett litet barn.

Snön ligger verkligen vit på fur och gran, 11 minus och idag gnistrade solen som galen på den överfrusna havsviken. Vi nådde en kalltopp igår på -19.8 och det kändes. Tur att det går att elda här! Nu är bara frågan hur länge jag kan hålla mig med att ta in granen..?

Musikkalendern den 19/12 2009



Chris Rea - Driving Home For Christmas


Ta det lugnt på vägarna, hörni. Ni har gott om tid på er och det gör inget om man blir lite sen! Heller sen än död eller lemlästad, okej?

Musikkalendern den 18/12 2009



Snow Patrol - When I Get Home For Christmas

Sorry att det dröjde igen med kalendern. Det är lite mycket just nu. :-)

Musikkalendern den 17/12 2009



Trans-Siberian Orchestra - Come All Ye Faithful/O Holy Night

Musikkalendern den 16/12 2009



Nat King Cole - The Christmas Song


Det är inte jul utan denna. No way.

Musikkalendern den 15/12 2009

 

Wham - Last Christmas

 

Jag är barnsligt förtjust i denna låt. Den och videon till gör mig helt upprymd av glädje. *headbang*


Det spösnöar!

Snön vräker ner och jag myser. Väderprognoserna ser lysande ut inför jul och jag myser ännu mer. Många minus, mycket snö. Jag hoppas att det stämmer! När jag tittar mot adventsljusstaken i fönstret så ser jag puffig vit snö trycka lätt mot rutan och den glittrar lite av belysningen. Fluff deluxe!

Klickade hem lite julklappar från CDON och så idag. Jag har beslutat mig för att försöka vara smidig och göra det lätt för mig i år. Naturligtvis ska jag ut i julruschen också men vissa saker är faktiskt billigare och enklare att inhandla på nätet. DVDs t ex. De går att hitta för rena fyndpriset på Discshop i jämförelse med t ex Åhléns. Discshop har dessutom pangpriser på TV-serieboxar och sådana älskar jag. Tomten! Hör du det?

Dagens stora extraplus var det jättesöta julkortet jag fick från Maja och hennes föräldrar. Tomte-Maja med storsmilet! Naturligtvis så sitter det på parad på kylskåpet nu.

Tredje advent, Lucia har varit... pirret i magen börjar infinna sig på allvar. Barnen på jobbet är smått hysteriska över önskelistor och tomtens vara eller icke vara. Kommer han att hinna i tid? Kommer han att ha med sig några paket? Mycket vill ha mera men några av barnen önskar sig tid. Mer tid med sina nära och kära. Några önskar att någon de älskar högt inte skall försvinna långt långt bort och stanna där för alltid. Glöm inte bort dem, tomten.



Musikkalendern den 14/12 2009

Tracy Chapman - Oh Holy Night


Let it snow! Let it snow! Let it snow!

Ja! Det snöar! Det är minusgrader och det snöar äntligen ute. Det ser dessutom ut att kunna hålla i sig hela vägen fram till jul. Enligt yr.no så väntar vi massor med snö och flertalet minusgrader. Vintern verkar med andra ord äntligen ha kommit och det är på tiden. Jag vill ju ha en vit jul, som så många andra. De senaste åren har varit snöfattiga i december och jag är fruktansvärt trött på och orolig över det. Kanske blir det annat i år?

Dessvärre sov jag över Luciamorgon på TV imorse. Jag hade ställt klockan men jag har visst snoozat bort allt omedvetet. Det är tur att public service ger mig en ny chans nu klockan 19:00. Eller om det var 17:00? Jag måste kolla...

Julstrumporna hänger i alla fall framför öppna spisen, minigranen är framtagen och den gamla tomten har återvänt till sin traditionella plats på kökssoffan. Han sitter där och plirar på mig nu. Jag kan känna hans blick mot mitt bakhuvud och det är inte bara bulan från förut idag som bultar. Jag lyckades ju få en takarmatur i skallen med dekorativ metallknopp i spetsen. Ajsan. Jag behöver mer julmust och kanske en till pepparkaka på det?

Musikkalendern den 13/12 2009



Luciatåg från någonstans i Sverige 2006

Musikkalendern den 12/12 2009

 

Sting - Gabriel's Message


Musikkalendern den 11/12 2009

 

Queen - Thank God It's Christmas

 

Dessvärre är detta bara ett bildmontage till låten men det har sin charm det också.

 

Freddie, var du än är, jag hoppas att du ser hur saknad du är här på jorden.


Musikkalendern den 10/12 2009

Bing Crosby och David Bowie - Little Drummer Boy

 

Underbar version och en fantastiskt mysig video. Två legender.


Musikkalendern den 9/12 2009

 

Rascal Flatts - I'll Be Home For Christmas


Spänningen ökar på förskolan.

I var och varannan mening omnämns tomten, julkalendern, julklappar, snö, Lucia, nissar och allt det där som hör julen till. Barnen riktigt tindrar stundvis och när vi repeterar inför Luciafirandet på torsdag så tar de i för kung och fosterland, ettåring som femåring för att sedan frossa i mandariner. Jag älskar verkligen den här tiden på året. Imorgon ska hela förskolan julbaka så att barnen kan bjuda familjerna på fika efter lussandet. Jag anar mys deluxe! :-)
Idag har de debatterat mycket med varandra om huruvida kompisen är snäll nog för att få julklappar om de har grälat om något. Någon frågade dessutom "vad tänker du köpa åt mig i julklapp då?" istället för "ska vi leka?" Konsumentsamhället bör hejda sig liiiite va? Men för det mesta så är det frid och fröjd och julglädje som värmer i rusket.

Musikkalendern den 8/12 2009



Brandi Carlile - The Heartache Can Wait

Vacker låt. Nytt och modernt med potential att bli en klassiker.

Musikkalendern den 7/12 2009



Bob Dylan - Must Be Santa

Ursäkta att jag inte hann med luckan igår men det får bli två stycken idag istället. :-)

Glöggfesten blev en succé!

Vi hade det tokmysigt igår. Mina fina vänner kom hit och drack glögg, smaskade på tilltugg, lyssnade på julmusik och pratade i timmar. Eftersom jag inte har någon öppen spis i lägenheten så hade vi en brasa på DVD i bakgrunden. Knastret påminde några av oss om ljudet av husdjursgnagare som dricker ur vattenflaska men som bakgrund så var brasan förvånandsvärt fin och gemytlig. Det får jag allt ge dig en stor eloge för, Maria! Det gick nog åt sex eller sju flaskor glögg ändå och en massa ost. I vanlig traditionsenlig anda så avrundades kvällen med ett parti Trivial Pursuit i pocketversion och ännu mer surr.

Tack alla mina söta och högt älskade vänner för en finfin kväll! Ni som inte kunde komma var saknade men vi får ta igen det en annan gång. :-)

Musikkalendern den 6/12 2009


Trans-Siberian Orchestra - Christmas Canon Rock

Jennifer Cella briljerar totalt. Det vore en önskedröm att få skåda TSO live. Nya plattan Night Castle är fantastisk och de håller verkligen samma höga kvalité som vanligt.

Musikkalendern den 5/12 2009



Bryan Adams - Christmas Time



Jag kan nog aldrig få nog av Bryans sågverk till pipa. Hesa röster är min melodi.

Julstök till tusen!

Japp, idag har jag kokat ett halvt ton knäck tror jag. Det ska bli julbasar i Hagsta gamla missionskyrka imorgon och naturligtvis hjälper jag vänner. Trots att jag hatar knäckkokning. Jag hatar det med en passion så stark så man kan knappt tro att det är sant. haha Hoppas att eländet blev bra nu bara. Provsmakade aldrig den färdiga produkten.

Imorgon är det således dags för glöggfest också. Det kommer att bjudas på glögg, pepparkakor, lufttorkad skinka, goda ostar, kex och lite annat smått och gott. Inget jätteavancerat med andra ord. Hoppas på en massa mys och gärna en rejäl snödämp också. Nu blir det dock sängen.

Musikkalendern den 4/12 2009



Billy Idol - Christmas Love

Musikkalendern den 3/12 2009




Jag fortsätter på hair metal-banan och ger er härmed;
Winger - Happy Christmas (War Is Over)

Musikkalendern den 2/12 2009



Här har vi den eminente bluesrocksångaren Tom Keifer (mest känd från 80-talsbandet Cinderella) som tolkar klassikern Blue Christmas i en helt fenomenal version. Tom har under många år haft stora problem med sina stämband och det känns glädjande att han äntligen har repat sig! Kanske, kanske, kommer Cinderella till Sweden Rock Festival fram emot sommaren 2010 också. Min jul skulle inte vara deppig om så blev fallet!
Klippet är utan video eftersom det inte finns någon musikvideo eller vettig dito på Youtube.

Musikkalendern den 1/12 2009

Sara Bareilles feat. Ingrid Michaelson - Winter Song

 

Denna underbara sång finns också som cover från självaste Rob Halford och återfinns på hans senaste soloalster, Winter Songs. Tyvärr rekommenderar jag inte riktigt hans version...


RSS 2.0