Juliga sängkläder?

Jag är väldigt sugen på det rutiga bäddsetet från Åhléns för 399. Det är underbart skön flanell och det är ju värmande och skönt i vintertid. Jag vill dock ha något som matchar till och som gärna är mer "juligt". Tips? Inga tomtar eller på påslakanet eller så. Där går gränsen. Antar att jag kanske får ge mig till tåls tills t ex H&M Home släpper sin julkollektion men något finns säkert året runt.


Mysteriet på Greveholm II

 
 
Vad tror vi om det här då? En uppföljare till Mysteriet på Greveholm som gick 1996. Vad jag kan minnas så tyckte jag mycket om den då när jag var 11 år och jag tror att med dagens förbättrade teknik så kan denna bli snäppet vassare rentav. Förra årets Tjuvarnas Jul tyckte jag väldigt mycket om så jag förväntar mig väl ett par nådeår nu egentligen, rent julkalendermässigt. Således har jag inga större förhoppningar utan mer groende misstankar.

8 semesterdagar

Jag har 8 semesterdagar kvar. Julafton är på en måndag och jag jobbar ju mån-fre i vanliga fall. Om jag tar semester veckan före jul, 27-28/12 och 2/1 så är jag ledig rent hisnande länge..! The JOY!


Bättre sent än aldrig...

Såhär såg min älskade kungsgran ut i julas.


Vad vankas det för julplattor i år?

Lady Antebellum släpper "On This Winter's Night" den 22 oktober
Cee Loo Green släpper "Cee Loo's Magic Moment" den 30 oktober
August Burns Red släpper "Sleddin' Hill, A Holiday Album" den 9 oktober
Rod Stewart släpper "Merry Christmas, Baby" den 30 oktober
Blake Shelton släpper "Cheers it's Christmas" den 2 oktober
Trans Siberian Orchestra släpper EP'n "Dreams of Fireflies (On A Christmas Night) den 30 oktober (JA!)
Willie Nelson släpper "The Classic Christmas Album" den 2 oktober
Jill Tracy släpper "Silver Smoke: Star of Night" den 16 oktober
 
 
Fler tillkommer garanterat. Vad har du för favoriter?
Trans Siberian Orchestra går alltid varm här men mest av allt gillar jag klassiker som Bing Crosby, Nat King Cole, Frank Sinatra och så vidare i julmusikväg. Julen lockar fram den konservative i mig, jag som lyssnar på allt från handklapp till helvete annars så länge det låter bra. Jag firar dock sekulär jul och är, vad jag vet, ateist så jag väljer nog automatiskt bort de allra mest religiösa sångerna. Såvida melodierna inte är oslagbara då för jag är ju inte helt omöjlig. Metalcore-enheten August Burns Red är ju trots allt kristen metalcore dessutom. Musik är något ännu större, helt enkelt.
 
 
 

Julen 2011 kom av sig abrupt.

Septembers mitt är nådd och bloggar och kanaler överallt börjar så smått att sprida julen 2012 omkring sig. Mys! Jag kom av mig i bloggandet i julas. Orkanen Dagmar drog igenom min gård på annandagens morgon och strök med sig mestadelen av min skog, slängde en fullstor gran över min bil och jag var utan el i 9 dygn och utan telefon i 35 dygn. Det tog på krafterna och julen kom, så att säga, av sig lite. En vindfällning på 100 fullstora barrträd är inte att leka med och jag som bland annat hade skaffat en snordyr och ack så vacker kungsgran och klätt den så fint och allt. Vadå bitter? haha
 
 
Det finns ett uthus gömt bakom dessa två "julgranar"...
 
P.g.a detta så får jag ju en bra ursäkt att vräka på lite extra i år om jag känner för det. Jag överväger en tripp till Stockholm för att se Muse i december och därmed också en redig weekend med julshopping. Tips på billiga och bra hotell i city emottages!

RSS 2.0