Glad Första Advent!
Det har slutat att snöa ute efter flera dygn av nedvräkande nederbörd. Allt är vitt. Fönsterblecken är fulla av mjuk vit snö och man får pulsa om man ska gå ut. Underbart! Det känns dock som att det räcker lite nu för ett tag. Jag tittade ut nyss och fick se solen för första gången på flera herrans dagar. Glädje..!

Firade denna adventsmorgon med en stor skål med risgrynsgröt, skinkmacka och kaffe. Igår myste jag med en vän och vi käkade samma diet då. Bakade lusselängder igår så vi kalasade lite på sådana också tillsammans med kall must och en bra film.


Ja nog är det vinter allt?


Årets första gran är huggen!

Idag hämtade jag och min far och katten en utegran som vi sedan klädde med lampor. Vi fick pulsa fram i nyfallen snö och se ut den där perfekta granen tillsammans och det är alltid lika mysigt. Dum som jag är glömde jag kameran och hade väl inte möjlighet att bära med mig den heller för den delen... resultatet blev i alla fall toppenbra!

Shoppade även två små julbockar i halm från Åhléns. Dessvärre hade hemsidan bara bild på de svarta men jag valde au naturelle.Här ska det då vara en bild men dumma blogg.se tillåter mig inte att ladda upp någon. Argh!

Tompa...

"You wave your hand and they scatter like crows
They have nothing that will ever capture your heart"


...du är så lysande en kall vinterkväll...

Tips på pyssel för de små?

Jag jobbar ju med de allra minsta. Ni vet, de som är små i storleken men enorma i värde, personlighet och vilja? De underbara varelser jag får spendera mina dagar med är 1-2½ år gamla och jag grubblar nu för fullt på vad jag skulle kunna tänkas julpyssla för något med dem. Känns som att man endera redan har gjort allt tänkbart förr eller så är det stutt i tankarna. Inspirera mig! Alla barnen är inte så väldans förtjusta i att pyssla, några vill inte ens ta i en penna och andra försöker att äta upp den men är det bara rätt aktivitet så kommer de garanterat att älska det!Vitt vitt vittDet är inte mycket men det är vitt. Och det gnistrar! Detta var igår, i natt fick vi tydligen lite till.

För övrigt imponeras jag av att mitt vardagsrumsfönster är så pass rent att jag kan ta en bild genom det utan att behöva skämmas. haha

Kondenserad mjölk, någon?

Jag är hemma sjuk idag efter ett migränanfall modell AJ igår. Groggy i skallen och seg. Bilen är avdumpad på verkstad och jag sitter här och ugglar och tittar på snöflingorna som dalar ner i strid ström. Det har snöat av och till i en hel vecka och mycket av det ligger faktiskt kvar, duggregnet i helgen till trots. Det vore väl fantastiskt skönt nu om vi fick behålla detta? Det blev ett helt annat ljus ute. Det ser dessutom ut att bli kallt kallt kallt i några dagar framöver enligt YR.no. Kan det vara sant..?


Jag har under dagen funderat lite på vad jag ska baka för något till jul. Jag tänker testa Leilas recept på smörkola samt kolasnittar (bild när nedan från recept.nu) men funderar på att göra något med kondenserad mjölk. Någon som har erfarenhet av denna vara i t ex fudgebitar eller dylikt? Jag vet att man ska/kan koka den i burken i några timmar och att det då blir en smaskig kolasås.


Tilde de Paula är årets julvärd i TV4

Tilde ska tydligen leda ett program som kallas "Julstugan" på TV4 under årets julafton. Ett klokt val, hon är bra. Själv tittar jag knappt på TV på julafton och tittar jag så blir det klassiska SVT. Jag ser dock sjukt mycket fram emot Malou's Efter Tio-program med Melissa Etheridge. Hon har lätt en av världens bästa kvinnliga röster inom rocken.Bild från Aftonbladet.se

Smider julplaner på jobbet.

Vi kollar på adventspynt på jobbet och funderar över vad vi ska ha för stakar, stjärnor och annat tjusigt. Lucia är också ett ämne som poppar upp allt oftare. Det börjar att vankas mys..! Det är alltid så roligt att göra i ordning inför julen på en förskola. Jag som jobbar med de allra minsta ser hur det tindrar i deras ögon också, trots att det fulla begreppet med tomten och så vidare inte finns riktigt ännu. Mysfaktorn stiger helt enkelt och man blir lite vänligare och lite mer gosig när advent kommer. Det lägger sig en tunn hinna av harmoni över barngruppen på ett sätt som man annars om året sällan uppnår.

I år är det tal om att min kära gul/svarta gran ska få stå i all sin prakt på jobbet. Jag vet, jag vet, fan vad fult tänker ni säkert nu men icket! Den är faktiskt riktigt snygg, snajdig, liksom. Jag skulle aldrig någonsin få för mig att ha den i mitt eget hem vid jul men jag tror att den kan fungera riktigt bra med barn. Speciellt då alla kulor i olika kulörta färger har biet från Bee Movie på sig. Jag infogar en taskig bild här nedan, dessvärre fotad med en usel mobilkamera. Jag lovar dock att om vi klär den på jobbet, med kulorna och barnens egentillverkade dekor, så kommer jag att visa upp den här.


Min Bee Movie-gran agerar julgran åt ett företag.

Lantliv julspecial


Ni har väl köpt den..?

ABIII

Jag bara måste berätta... Var på Alter Bridge-giget i Sthlm igår och som encore så kom självaste SLASH ut på scenen för lite jam. Helt oväntat och enbart pga att han var i stan för att medverka i Skavlan på fredag. Slash och Myles har turnerat ihop tidigare i år. Det var fantastiskt. Grymt! Jag har inte varit så glad och upprymd på länge och det kom tårar i ögonvrårna. Det var verkligen som att jultomten stod framför mig och flinade glatt. Fantastisk spelning i sin helhet. Myles Kennedy kan nog inte misslyckas.

Snacka om årets första och säkert största julklapp..!

Gud ser för övrigt ut såhär och han låter fenomenalt.


RSS 2.0