Sovrum i julskrudDet snöar ute och jag fick feeling i sovrummet. Nog för att byta gardiner och bädda. 

Bädda snyggt.

Bäddset från H&M home. Dock utgått.
 
Är det viktigt för dig hur sängen är bäddad när det är jul? Det är det för mig. Just nu har jag åtta kuddar och fyra täcken däri..! Lyckan var dessutom total när jag lyckades fynda ett överkast till dubbelsäng från Lexington Holiday Collection för 600 spänn förra året. Bilder på det kommer nog senare! I övrigt är jag inte mycket för djurtryck och en massa ord överallt.
 
 
H&M Home erbjuder i år detta bäddset för 299,- istället för fjolårets på bilden ovan. Inte lika snyggt tycker jag men jag är ju en sucker för rödrutigt till jul.
Åhléns erbjuder dessa i mjuk flanell för 399,-och jag är bra sugen.
 
 

Julens växter

Jag tror att ett stort fokus i årets julpynt här hemma blir på växter. Jag är inte så överdrivet förtjust i en massa tomtar och tingeltangel men växter däremot... Det gillar amatörhortonomen i mig! Årets Drömhem & Trädgårds julspecial hade en hel del inspirerande förslag och dessutom med kopparkärl och gamla kakburkar! Bilden med Gevalia-burken är från mitt kök, resten här nedanför är lånat från nätet. Jag har en kopparbunke precis som den som enkvistarna står i så den kommer garanterat att användas! Kommande helg så ska jag ta en tur och plocka gran- och tallkvistar är det tänkt och jag fick precis en inbjudan till julpysselkväll den 6 december. Mys!

 

 

               
 
 
Skulle du göra en tre-i-topp på julens blommande växter, hur skulle den då se ut? Min är nog;
 
1. Julstjärna, gärna djupröd, stor och frodig
2. Amaryllis, röd och flerstänglad
3. Cyklamen, gärna vita

Nytt hem, ny energi, ny bloggkraft?

Det var verkligen längesen jag skrev här. Det kändes som att jag tappade stinget att blogga under en väldigt lång tid. 2 års tid närmare bestämt. Vad har hänt sedan sist? Jo, jag har flyttat tillbaka till min hemstad och lämnat Gävle för gott. Jag har ett nytt jobb som förskollärare, en ny och fräsch lägenhet och närhet till min familj.
Detta har väckt min jullust igen. Den vaknade förra julsäsongen redan men, som sagt, det fanns inte tid och energi till bloggande då. 
Här får ni en brokig skara bilder som kanske ger en uppfattning om hur det ser ut hemma hos mig:
 
 
Det roligaste med ett nytt hem är att klura ut hur man vill att det ska se ut och vilken stil det ska ha. Jag har helt snöat in på koppar och gamla prylar.
Jag fyndade t ex denna kopparspann på loppis och tänker nog ha min julgran i den. 
 
Som ni kanske ser så har jag tjuvstartat med att bädda sängen med julsängkläder. Jag ska försöka sparka liv i bloggen i år och delge min julighet. :-)
 
 
 

RSS 2.0