Fina juliga kuddarNordljus säljer dessa underbara kuddar för fr. 169 kronor styck. Innerkudde ingår ej.
Inkommer 15-20 november och jag vill ha ett par av den randiga modellen längst bak!Sjuk och skröplig men nu finns det ett enkelt bot...

Idag gick jag hem en timme tidigare från jobbet. Kände att jag fått feber och började må illa, samt bli sådär susig i kulan som man kan bli när temperaturen är hög uti kroppen. Ja, ni vet nog... men innan dess att jag åkte hem så var jag bara tvungen att åka till Ica Kvantum. Jag var faktiskt tvungen att handla, men, den primära anledningen till min kanske lite ansvarslösa omvägsstrapats (JET) på hemvägen var att... *dundrande fanfar* Idag landade nämligen årets julspecial från Drömhem & Trädgård i tidningshyllorna!
Yes
, du hörde (läste?) alldeles rätt, du har inte öronen (ögonen?) fulla av vaxproppar (eh?) och nej, du drömmer inte... Den är här nu! Pinfärsk julinspiration, ja, en ren orgie i jul och mys helt enkelt. Det är rena porren för en julälskare! *salivering*


Jag lyckas inte googla fram någon bild på framsidan tyvärr, men kika i din affärs tidningsställ. Ja, om du nu inte prenumererar då... Den ska finnas. 59 pengar kostar den.

Nu kan jag inte hålla mig längre, jag orkar inte sitta här längre heller för den delen.

Mys!

edit: hittade bildOch sen kommer de andra tidningarna med sina bidrag också. Vilket frosseri...

Discshop.se har en liten julkampanj

Den såg dock inte mycket ut för världen, den där "God Jul 2008"-kampanjen, men, det är alltid något ioch det kanske blir mer. Kanske har de någon film som Du har missat? Eller, för all del, kanske någon helt ny julfilm. Följ bara direktlänken här så kanske du rentav kan fynda lite?Utmaning!

Jag har blivit utmanad av Julflickan att svara på några frågor. Hoppas att jag hajat rätt bara!

Blossa eller någon annan glögg?
Jag diggar glögg skarpt. Blossa är ett bra val, i synnerhet saftglöggen, men Loosglögg gör den bästa glöggen. Jag hyser inte det minsta tvivel om det.
För egen del brukar det i regel bli vinglögg, ett slags mellanting då jag ofta tyckt att starkvinsglögg smakar för mycket alkohol. Det får inte svida i ögonen när man skall dricka den varma alkoholhaltiga drycken. Dufvenkrooks, t ex, har också några trevliga sorter. Jag ser fram emot årets Blossa, dock! Förra årets var sisådär.

Hackade eller hela nötter?
Go nuts! Jag brukar inte äta så mycket nötter, jag har det hellre som ingrediens i kakor och dylikt.

Adventsljusstake eller julstjärna i fönstret?
Både och, man har ju fler än ett fönster. En stjärna och flera stakar. Eller syftas det på julstjärnor som i blommor? Isåfall köps de i fejk, kisse gillar att gnaga på dem och det är ju mindre bra...

Grön- eller vitmossa?
Både och, plockar det jag gillar.

Riktig gran eller plast?
I år lutar det åt en riktig gran. En odlad sådan modell Kalle Anka.

Lussekatter med eller utan saffran?
Med såklart. Det finns inte lussekatter utan saffran.

Lussekatter med eller utan russin?
Med. Både som dekor och i degen. Helt klart.

Julen vill jag läsa om i . . .
...inredningsmagasin, Kalle Anka, veckotidningar, lokala tidningen, böcker och ja...

Julgröten äter jag helst med . . .
...kanel, socker, mjölk och skinksmörgås. Kaffe på det.

Köttbullar eller prinskorv?
Köttbullar på älgfärs med massor av lök i.

Vitt eller rött när jag dekorerar?

Både och. Röda accenter.

Julpaket via Hoppets Stjärna!

Kom igen nu gott folk! Ge några mindre bemedlade en godare jul i år. Hoppets Stjärna anordnar så att man kan skicka matpaket, familjepaket eller julpaket till barn på institutioner, familjer och pensionärer i t ex Lettland och Rumänien. Orkar man inte packa ett matpaket så kan man betala in 220 kronor så gör Hoppets Stjärna det. Givetvis skall man vara generös och dela med sig året runt. Till jul dyker det dock upp fler lysande chanser att få vara medmänsklig.

Notera att paketet skall skickas senast 22/11
Bild från Hoppets Stjärnas hemsida.

En tävling där man kan vinna fina JUL-bokstäver!

Villa Hemmet har anordnat en rolig utlottning där man kan vinna tre vackra bokstäver. Vinstbokstäverna är helt passande J, U och L, så då bara måste ju jag som julbloggare vara med och tampas! :-)
Jag hoppas helt ärligt att jag vinner. De skulle vara skitsnygga vid den nyvitmålade öppna spisen!
Bild lånad från Villa Hemmet.


It's beginning to feel a lot like christmas...

Idag har jag vikt de nytvättade julgardinerna, bäddat rent i sängen och bakat. Det har blivit både kärleksmums och sega kolakakor med ingefära i. Man måste ju provbaka lite innan man bestämmer julbakets innehåll. Bägge recepten kommer från härliga mästerbagerskan Leila via recept.nu.
Fantastiska dofter har spridit sig i lägenheten om vartannat, dofter av ren bomull, grädde och choklad, knäckig kola och ingefära. Lite försmak på vad komma skall, liksom.
Får medge att jag spisar lite julmusik nu. Försöker fippla ihop lite youtubevideos inför musikkalendern. Vissa segar så förbenat... Fastnade lite för gamla Silly Symphonies-klipp också. Disneyjul rules!

Jag måste leta reda på kameran så att jag kan fota mer. Var norst kan jö ha lagt 'an tro?

Jag funderar på en hjärtljusstake435,- hos Alvas Hus. Bild från hemsidan.

Jag tror att jag vill ha den med fyra ljus, och då den elektriska och inte den för levande ljus. Denna modell är 49 cm hög, 29 cm som bredast och bottenplattan är 16x8cm. Det känns lämpligt. Lite saftig i pris dock...

Julkalendergranar - Ett pysseltips!

Julkalendergranar skulle nog många små julknattar tycka om att pyssla ihop. I tråden påstår man att man gör dessa på förskolor, något jag tycker verkar vara en god idé. Jag är ju förskollärare själv och jag skulle gärna prova på detta. Det enda som kan vara problematiskt då är att man har så stora barngrupper, samt att man i regel inte har någon budget för inköp av material. Nu är ju i och för sig papper ganska så billigt om man jämför med mycket annat. Ett alternativ vore ju om man använde, vad vi i Hälsingland kallar Iggesundskartong och som är ett billigt, rentav i regel till skänks, hårdare vitt papper som finns i t ex A1-format. På det skulle man kunna använda tre olika stora cirklar ritade upp och klippte ut en snögubbe. En luva kan man enkelt konstruera av lite rött papper, alternativt lite rött tyg och sedan dekorera med ögon, näsa och mun. Resterande görs på samma sätt som granen beskrivs.

Puss i ljumsken, Allers!I en butik nära dig, redan nu! Notera att bilden föreställer fjolårets upplaga.
Endast 29,- dessutom!


En klart godkänd julspecial från Allers. De börjar i god tid och det är ju kanon! Man vill ju planera lite och visualisera hur årets jul skall gestaltas. Lite väl lite recept, lite väl lite referenser till bilderna, men ja, det får man väl sedan i de sedvanliga veckotidningarna och pärlorna Drömhem & Trädgård, samt Lantliv och de andra. Längtan! Drömhem & Trädgårds julspecial kommer den 28 oktober har jag för mig? Nåväl, har just nu fullt upp med renoveringen så jag kommer nog att kunna fördriva tiden tills dess att tidningarna släpps.

Paketkalender och idétorka?

Bild från Paketkalender.se

MuntraMyran.se och Paketkalender.se har det du behöver! Hur coolt vore det inte att bada i gelé?! Jag vill! Sajterna har också en massa andra roliga tips och idéer för paketkalendrar än gelébadet, och givetvis kan man handla för annat syfte.

RSS 2.0