Saffranskola med kokos
Ingredienser
50 g smör eller margarin
3 dl strösocker
1 1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl kokos
2 påsar saffran (à 1/2 g)
Gör så här
- Blanda grädde, matfett, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på hög värme och rör om. Fortsätt att koka utan omrörning till kulprovet (120-125ºC). Häll lite av smeten i kallt vatten och för ihop till en kula. Håller kulan ihop är kolan klar.
- Rosta kokosen i en torr het panna tills den blir gul-brun. Blanda ner den och saffranet i kolasmeten. Häll upp smeten i en smord eller bakpappersklädd form. Låt kolan stelna innan den skärs i bitar.

bild och recept från Ica.
Kommentarer
Postat av: TinaGustafsson.com
Det ser smarrigt! Har du testat kolorna?
Nu har även jag svarat på julfrågorna, om du vill se svaren så hittar du dem här
http://tinagustafsson.com/julenkat-julfragor-2011/
Postat av: Ellinors julblogg
Det låter urgott. Jag tror nog att jag ska prova på det i år.
Postat av: Amandas jul
Jag älskar saffran, så detta låter som något jag skulle gilla :)
Trackback