It's snowing!

Klev upp tidigt idag, min sista sjukdag för nu mår jag riktigt bra. Tog en krispig morgonpromenad (-3 grader) i det soliga höstvädret med en god vän och bara myste. Frosten låg kvar på marken, isen täckte vattenpussarna och vi kunde se våra andedräkter och vips! Snöflingor! Sakta dalandes mot marken i kontrast till de färglada träden. Vackert! Den första snön som jag har noterat i år kom förvisso redan i måndags då men då var den regnblandad också. Snöflingorna upphörde att dala ungefär lika snabbt som de började men, ändå, de räknas! :-)

Nu blir det lite frunch och sedan en tur till Boulognerskogen för kottplockning. Det finns jättestora kottar där och min tanke är att plocka några fina, eventuellt dekorera dem med lite glitterspray eller sprayfärg och sedan använda dem som julgranspynt. Lite lim och fisklina bör duga som upphängning, alternativt så tar jag lite snofsigare snören eller något. Kottar bör åtminstone plockas nu innan de verkligen täcks av ett lager vitt eller tio. Förhoppningsvis hittar jag lite annat smått och gott som naturen har att erbjuda i pysselväg också. Jag är inte på något sätt och vis en proffspysslare men jag gillar att hålla på lite smått. Åtminstone gillar jag tanken på att jag har möjlighet att hålla på lite smått. I år har jag dessutom motivationen på plats.

Det känns således som att vintern faktiskt står och knackar på dörren lite så smått. Bilen är frostnupen om morgnarna och luften doftar stundvis av snö. På fredag ska jag dessutom lägga om däck på bilen, då har de nya kommit, och det bruka vara ett säkert vintertecken. Nya vinterdäck känns alltid bra.

Kommentarer
Postat av: Jul i laloland

Åh, vilken perfekt start på dagen!!!

Jag är inte heller någon proffspysslare, men älskar att pyssla med det naturen ger, och kottar kan man ha till så mycket. Hoppas vi får se bilder när du pysslat färdigt =)

2009-10-14 @ 12:26:38
URL: http://http://julilaloland.blogspot.com/
Postat av: Elin - Julbloggen

Åhhh jag får "mys-gåshud" när jag läser detta blogginlägg! haha jaaa jag är tokig, jag vet.. Men det låter sååå mysigt!!!

2009-10-14 @ 13:21:18
URL: http://julaftonsmorgon.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Snö? Va, var bor du egentligen? Vilken lyx! :)

2009-10-14 @ 16:50:07
URL: http://voix.blogg.se/
Postat av: GÅRDSROMANTIK

R´Tänk att ni har snö och inte vi här uppe i Luleå!



Bolognerskogen låter vackert!



Kram Maud

2009-10-14 @ 17:38:50
URL: http://www.havsviken.blogspot.com
Postat av: Tina

Vad det lät härligt, i lördags gick jag och min man hem från en fest och då var det riktigt kylit, hade det funnits snö hade det känns som julaftonsnatten.



Härligt, jag längtar tills det blir lite mer julmysigt!

2009-10-14 @ 20:46:58
URL: http://tinasjul.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0