♫♩♫ ♪♫♬ ♫♩♫ ♪♫♬

Jag efterlyser ljuv och stämningsfull julmusik. Dela gärna med er av vad ni brukar lyssna på! Det får hemskt gärna vara ljust och med klämtande klockor och bjällerklang. En och annan bastuba och klassisk caroling får gärna finnas med också.

Just nu betar jag av ett gäng, för mig, relativt nya plattor.

The Hotel Cafe Presents Winter Songs
Jewel - Joy: A Holiday Collection
Sarah McLachlan - Wintersong
Enya - And Winter Came
Natalie Cole - Holly & Ivy

Jag uppskattar nytänkande musik. Jag uppskattar klassiker i ny tappning och egna tolkningar. Allra mest uppskattar jag rykande färsk och ny musik. Och jag är väldigt svag för alla gamla crooners a'la Sinatra, Crosby och Martin mfl.

Nästkommande projekt att lyssna igenom är Bob Dylan, Andrea Bocelli och lite blandat åt det hårdare hållet. Jag är ju en såndär "hårdrockare" som folk kallar oss. Eller ja, i själva verket är jag otroligt blandad vad gäller musik. Man skulle kunna säga att jag spisar allt från handklapp till helvete. Jag har dock aldrig hört dödsmetalljulsånger men funderar på att ge det på förslag till vänner som spelar genren.

Tanken är i alla fall att ägna kommande helg åt att insupa musik och då främst julmusik. Så tipsa på!

Nytillskott i övrigt är detta fantastiska gäng som framför klassiska julsånger i klassisk utstyrsel. Fantastiska stämmor och otroligt sammansvetsat. Voices of Liberty.


Kommentarer
Postat av: Louise

På denna sida står det hur du ska göra för att få snö. http://www.designadinblogg.se/2008/december/fallande-sno.asp

2009-11-18 @ 22:07:42
URL: http://christmastime.blogg.se/
Postat av: JULBLOGGEN

Har du spotify?

Jag har en julig spellista där med 531 låtar

2009-11-18 @ 22:34:12
URL: http://julaftonsmorgon.blogg.se/
Postat av: Lina

Åsa Jinder har jättemysig och stämningsfull musik, dock saknar hennes skivor oftast sång men jag tror inte att sång skulle passa överdrivet bra till nyckelharpa.

Bing Crosby och Frank Sinatra är också två träffsäkra kort när det gäller julmusik och Cliff Richards "Christmas time" var en av mina favoriter förra året!

2009-11-19 @ 10:02:25
URL: http://www.sagojul.blogspot.com
Postat av: Jul hos Mattssons

Hej



Har du lyssnat på Twister Sisters julskiva, A Twisted Chirstams? Där har du lite mer hårdrock över de traditionella jullåtarna i alla fall :-) ...



/Linda

2009-11-19 @ 12:03:37
URL: http://julhosmattssons.blogspot.com/
Postat av: Fridolin

Du kanske gillar Blackmore's nights Village Lantern? Deep Purples Richie Blackmore tar sig an jul/folksånger tillsammans med frugan Candice.



Pearl Jam har också släppt några jullåtar som bonus till fansen. Bl.a. Gremmy out of control men också några mer stämningsfulla, t.ex. Christmas time. Sedan vill jag minnas att The Darkness spelade in en julsång för några år sedan. Annars är det är rätt tunnsått med rockig julmusik.

2009-11-21 @ 19:34:06
URL: http://www.fridolinsjul.blogspot.com
Postat av: SaraOtto

Kul att du ska läsa igenom mina gamla kalendrar. Jag köpte Amy Diamonds nya julskiva "En helt ny jul" förra året och det är verkligen en skiva jag kan rekommendera. Ny fina jullåtar och gamla klassiska låtar.

2009-11-22 @ 15:42:55
URL: http://jul.saraotto.se
Postat av: julbloggen

sr sänder jullåtar dygnet runt mes start om några dagar :)

2009-11-24 @ 17:02:00
URL: http://julaftonsmorgon.blogg.se/
Postat av: Metronyx

Min nya julfavorit är Didos Christmas Day, jättevacker.

2009-11-30 @ 19:56:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0