Egentligen så vill jag ju...

...skriva oftare och mer men vi har totalt kaos på jobbet just nu. Jag är för trött.

Det är rejält kallt här i mina trakter i alla fall och isskrap är ett faktum om mornarna. Lite gruvsamt är det allt att gå ut när man börjar jobba 06:30 och först röja upp bilen innan man kan bege sig, bara för att datumparkera där det råder parkeringsbrist. Men! Det känns i luften vad som börjar att nalkas. Det är, vad, 32 dagar kvar till advent idag? Vi diskuterar ljusstakar varvat med livets kriser på jobbet nu och julväxter blandas med prat om barns utveckling och den dagliga verksamheten. Vi har det trevligt, barnen myser och det liksom börjar spåra i nu. Det dyker upp små samtal om tomten, snö, vinter och så vidare. Vi har t o m spånat lite på Lucia!

Jag är lite sugen på dessa till min julgran. De kommer från Countrystyle.se


Jag såg en julfilm igår!

Jo, det är sant! Jag åt pepparkakor till, också. Hallmark Hall of Fame's A Season for Miracles
Det är inte direkt Oscar-material men den är mysig. Lite mysigt men småäckligt urgullig sådär och faktiskt väldigt stämningsfull. Den har visats i svensk TV också några jular men jag vet inte om den går att hitta på DVD här.
Tankar om glögg.

Okej, så jag har tänkt och funderat på vad jag vill göra för saker till jul. Ja, ni vet, egen glögg etc som kan ta lite tid. Jag kammar banne mig noll. Ingen idé kommer sådär pang på som det brukar göra... Innebär det här att jag ska bli sysslolös eller är det bara febern som spökar?

Hur gör du din glögg? Snickrar du ihop den själv med gammeldansk, hembränt, gamla strumpor och hemkokt saft? Köper du den dyraste på Bolaget? Duger saftglöggen på ICA? Jag är vetgirig, mata mig!


Årgångsglöggen från blossa, käckt döpt till X, är mycket stylish till syns skull även i år. Naturligtvis blir det till att provsmaka den så småningom. Dock inte före novembermörkrets intåg i vardagen. Det är faktiskt flera minusgrader ute just nu men himlen har varit klarblå och solig hela dagen. Underbar luft! Tyvärr är jag hemma sjuk från jobbet och kan inte direkt njuta dagen som jag velat. Istället har jag legat på sofflocket och funderat på julen. Jag köpte Allers julmagasin men i vanlig ordning så var den inte särskilt mycket att hänga i julgranen.

Någon som vet när Drömhem & Trädgård samt Lantliv släpper sina julnummer? Ingen av dem verkar ha en fungerande hemsida och det tycker jag är skapligt B.

Bild från google, någonstans.

Hur kan man undgå att komma i stämning?


Voices of Liberty.

Vilka pipor..!

Oj, jag öppnar visst sent i år.

Hej allesammans! Har ni det bra?

Jag har inte glömt bort er, verkligen inte, jag lovar! Det har varit sjutusen saker på mitt bord denna höst och jag har helt enkelt fått prioritera. I all ärlighets namn så har julen känts väldigt avlägsen i mitt sinne men nu börjar det att vända.

Minusgraderna kryper sakta in över Norden och höstlöven börjar att dala från träden. De virvlar runt i färgglada krusiduller längs gatorna och stannar upp för att dansa lite då och då. Det har varit några mornar av isskrap. Idag lade jag om däck på bilen. Ja, det är lite tidigt men i fredags var det svartis på E4 och det ska faktiskt kanske komma SNÖ till veckan..! Vem vågar chansa? Inte jag!

Julen 2010 verkar gå i blått, rött och vitt. Inte helt fy skam om man ska följa trendfärger vad gäller sin jul! Väldigt amerikanskt i vissa avseenden, kanske? Eller franskt, för den delen. Till och med Indiska verkar köra på en Nordisk jul och jag är ju en sucker för just den typen av dekor och traditioner.


Bilder från Indiska

Jag har inte riktigt funderat ännu på vad jag behöver/vill/ska/borde/önskar inhandla i år. Det lutar åt att det åtminstone bli en till adventsljusstake alt någon form av stjärna till sovrummet och lite julgranspynt. Listan kommer nog inte att sluta där är jag rädd...

RSS 2.0