En gullig liten julhälsning :-)

image20

Såhär gjorde sötnosarna Maria och Fredrik sitt julkort förrförra året. Man behöver inte vänta tills man kan skicka foton på sina nakna ungar i tomteluvor utan man kan faktiskt skicka julkort med sig själva på, påklätt t o m. Det här kortet är i alla fall jättegulligt och jag skulle bli jätteglad om ett sådant damp ner i min brevlåda i juletid.

Hur katter julpyntar...

Min katt Solveig är 10 år. Hon har alltid varit svag för julpynt och varje år är hon med när jag pysslar. Det frasar ju så roligt och det är så härliga färger på allt. Vår lilla prydnadsgran har hon tuggat sönder stjärnan på och tomten i fårull får sig några slick varje dag. Prydnadspaketen är svåra att motstå också... Tänkte att jag kunde dela med mig av dessa bilder på henne när hon pyntar och pysslar för fullt. Eller nåt. Hon tittar på och deltar passivt i alla fall. När Kalle Anka dimper ner i brevlådan är hon mer aktiv och skall ha ha ha.

Solveigjul3

Solveig gillar glitter. Hon föredrar att ha det över sig hellre än i granen dock.

Solveigjul2

En förväntansfull blick eller bara nonchalans?

Solveigjul1

Glamourkatt? Släng dig i väggen Alice Timander!


Solveigjul5

Man blir trött av att pyssla...

Solveigjul4

Allra bäst trivs kisse i fönstret ovanför värmepumpen. Där är det varmt och mysigt och man kan samtidigt följa småfåglarna och ekorrarna utanför fönstret. Bråkar de för mycket där ute så kanske, kanske, kisse bemödar sig att gå ut.

Första julnumret av Drömhem & Trädgård ute nu!

image14

Som jag har frossat i denna läckerbit! Ändå tycker jag att fjolårets nummer var ännu bättre. 2005's var grymmast. Ser fram emot Lantlivs julnummer, det brukar passa mig allra allra bäst. Drömhem & Trädgård är lite väl trendigt för mig ibland. Jag såg deras lekfulla julgran nu och kände att jag var inte alltför långt ifrån att vomera. Och jag är spyfobiker. Det var för magstarkt med dinosaurier i julgranen. hehe

En god vän sa idag att det är nu 56 dagar kvar till julafton. 34 dagar kvar till första advent. Lite drygt en månad kvar tills mysfaktor deluxe bör och brukar infinna sig. Härligt! Då skall jag göra fikonmarmelad med valnötter och kardemumma. Jum! Supergott till pepparkakor med grönmögelost.
Jag har börjat att planera mina bidrag till julbordet lite smått. Jag ska göra en lista åt er lite senare. Några recept har jag t o m snott från dessa inredningsmagasin. Skall nog inhandla Allers julnummer när jag ändå är in på Kvantum senare idag också.

Innan jag glömmer... Var i Stockholm i helgen som var. Var naturligtvis på Åhléns City, det måste man ju... Där har de ställt fram massor med julsaker, bland annat har de en hel avdelning från SIA och damn vad fina saker de hade. Trist att jag inte hade någon digitalkamera med mig... Gick runt och sög åt mig lite inspiration. Nästa jul har man förhoppningsvis jobb och därmed råd att piffa till det lite. Kanske har man t o m en bostadsrätt att styra och ställa över bäst man vill! Det vore ju något. En dröm.


Rotade fram...

Rotade fram mina julnummer av Drömhem & Trädgård samt Lantliv igår. Mysfaktor på hög nivå! Det är så mycket nytt jag vill prova i år. Morotslåda från Finland, pralinbak med mera. Fick tips hos Tomtemors Julblogg om praliner gjorda med Baileys. Det lät väldigt gott.


 image13
Köpte en burk pepparkakor från Svenskt Mathantverk. Gottigt värre! Söt burk också. Bara att fylla med egna eller affärsbakade sedan. Rymmer ett vanligt Oscars-rör.

Ny ljuslykta till mina nya sängbord

image11
Lyktan kommer från SIA och kostade mig cirka 150 kronor. Totalt rimligt! Ger ett mycket fint sken.


image12
Lyktan på plats vid sängen. Nya sängbord från Divas boning. Fyndade på Blocket för 1500 spänn paret. SÅ nöjd! Önskar att jag kunde få tapetsera om sovrummet nu bara...

Sia har lanserat nya julsaker?

Jag fullkomligen älskar SIA och deras produkter. De finns i alla möjliga olika stilar och prisklasser. Tyvärr brukar det allra snyggaste också vara det allra dyraste... Men ibland fyndar man till vettiga priser! Ser fram emot att besöka Engelbrekts i Gävle och spana in julkollektionen 2007!


Sia3
Tomtarna vaktar i trappan


Sia2
Julhjärtan


Sia1
Riggat för tomtebesökRSS 2.0