Drömhem & Trädgård

Noterade i all hast igår att Drömhem & Trädgårds julnummer är ute i butik nu. Kanske man ska ta en tur förbi affären efter jobbet..? JA! Som jag har längtat efter denna tidning! Köpte Allers julmagasin i helgen som var men, som vanligt, så var den ganska så tråkigt utformad. Det känns som att de färdigställer den för tidigt så säsongens jul har inte släppts ännu. Det är ett ihopskrap av vad som kan skrapas samman, liksom. Mycket av det som är med är fjolårets nyheter.

Snart är det premiär för En Julsaga på bio dessutom. Skall svänga förbi Filmstaden i eftermiddag och hämta biljetterna till Twilight-maratonet den 19 november och tänkte passa på att kanske boka in en Carrey-afton i samma veva.

Pottery Barn borde finnas i Sverige

Pottery Barn har, som alltid, klätt några graciösa och vrålsnygga granar och de känns ouppnåeliga eftersom deras varor inte finns tillgängliga här i Sverige. Ja, alltså, de skeppar hit (till rätt dyr kostnad då) men jag vill vandra omkring i en tvättäkta Pottery Barn butik och bara känna på allt de har. Jag är lite kär i deras gran som är klädd i klockor. Det är ju så urtypiskt amerikanskt som det kan bli men den är vacker! Och det får gärna vara lite pråligt ibland, i alla fall när det gäller julgranar.


För övrigt så är jag på jakt efter julklappsstrumpor. I alla fall ett par stycken Tips och idéer emottages tacksamt!

Saffranskris?

Aftonbladet.se rapporterar idag om att det kan komma att råda Saffranskris i Sverige till jul. De har till och med kastat upp en omröstning om vi firare "klarar oss utan saffran i år?" Gör vi det? Det känns som att jag klarar mig. Jag använder ju sällan saffran och jag har ju trots allt lussebullar kvar i frysen från förra julen.

Jag kan tänka mig att det känns krisigt för några dock! Det är en förvånandsvärt jämn omrösning nämligen! Priserna har visst fördubblats från förra året och alla vet väl att Saffran är dyrare än det mesta i vår värld. Skörden har, enligt rapporterna, varit dålig i Iran i år. Jag undrar om vi kan skylla detta, som så mycket annat, på USA på något sätt..? Man brukar må lite bättre då.

Nåväl, jag har som sagt var lite bullar kvar som är ätliga och jag har ett par påsar saffran också. Krisar det för någon så kan jag helt klart dela med mig!

Klarar du dig utan detta?

Bild från Recept.nu


It's snowing!

Klev upp tidigt idag, min sista sjukdag för nu mår jag riktigt bra. Tog en krispig morgonpromenad (-3 grader) i det soliga höstvädret med en god vän och bara myste. Frosten låg kvar på marken, isen täckte vattenpussarna och vi kunde se våra andedräkter och vips! Snöflingor! Sakta dalandes mot marken i kontrast till de färglada träden. Vackert! Den första snön som jag har noterat i år kom förvisso redan i måndags då men då var den regnblandad också. Snöflingorna upphörde att dala ungefär lika snabbt som de började men, ändå, de räknas! :-)

Nu blir det lite frunch och sedan en tur till Boulognerskogen för kottplockning. Det finns jättestora kottar där och min tanke är att plocka några fina, eventuellt dekorera dem med lite glitterspray eller sprayfärg och sedan använda dem som julgranspynt. Lite lim och fisklina bör duga som upphängning, alternativt så tar jag lite snofsigare snören eller något. Kottar bör åtminstone plockas nu innan de verkligen täcks av ett lager vitt eller tio. Förhoppningsvis hittar jag lite annat smått och gott som naturen har att erbjuda i pysselväg också. Jag är inte på något sätt och vis en proffspysslare men jag gillar att hålla på lite smått. Åtminstone gillar jag tanken på att jag har möjlighet att hålla på lite smått. I år har jag dessutom motivationen på plats.

Det känns således som att vintern faktiskt står och knackar på dörren lite så smått. Bilen är frostnupen om morgnarna och luften doftar stundvis av snö. På fredag ska jag dessutom lägga om däck på bilen, då har de nya kommit, och det bruka vara ett säkert vintertecken. Nya vinterdäck känns alltid bra.

Ska du resa bort i jul?

SJ's tåg börjar att bli fullbokade inför julen 2009 redan nu. Jag snappade upp det igår när jag satt på tåget hem från Sthlm. Mest attraktiva är visst resorna från söder och upp till övre delarna av Norrland men även Malmö och Göteborg mfl orter är populära julresmål. Se till så att du får din plats så att du tar dig hem till de dina till jul!


Dylan kan också jula.

"Nej, nu blommar hyacinten!" tänker nog många men det är sant. Bob Dylan släpper en julplatta imorgon den 12 oktober. Jag hade tänkt skriva detta för en tid sedan men jag reste bort och sen glömde jag... Sorry.
Plattan heter Christmas In the Heart och finns att förhansboka på CDON.se och Ginza.se, samt förmodligen de flesta andra skivbutiker. Köper du dessutom Limited Deluxe Edition så får du med 5 julkort och kuvert.

Plattan är delvis ett välgörenhetsprojekt där Dylan har valt ut tre olika organisationer världen över. Hans egna royaltycheckar för plattan kommer t ex i USA att gå till Feeding America.

Dylan har själv yttrat sig som såhär: "It's a tragedy that more than 35 million people in this country alone -- 12 million of those children -- often go to bed hungry and wake up each morning unsure of where their next meal is coming from. I join the good people of Feeding America in the hope that our efforts can bring some food security to people in need during this holiday season."

Christmas In the Heart markerar sig som Dylans 47e(!) fullängdare. Ett solklart köp till min skivsamling!

Låtlista:
1. Here comes Santa Claus
2. Do you hear what I hear?
3. Winter wonderland
4. Hark the herald angels sing
5. I'll be home for christmas
6. Little drummer boy
7. The christmas blues
8. O' come all ye faithful (Adeste fideles)
9. Have yourself a merry little christmas
10. Must be Santa
11. Silver bells
12. The first noel
13. Christmas island
14. The christmas song
15. O' little town of Bethlehem

Bild från någonstans på Google.com


Adventsljusstake i trådslöjd

Broarne säljer denna underbara adventsljusstake i trådslöjd från Krasilnikoff. Den har en lite ovanlig och intressant utformning för att vara just en adventsljusstake och jag diggar verkligen fatet under. Där kan du bulla upp med röda äpplen och härliga apelsiner under december månad. Den är visst 50 centimeter hög och fatet är 25 cm i diameter. En hyfsad storlek som gör sig på de flesta frukostbord med andra ord och den är din för 310 kronor plus frakt.

 Bilder från; Broarne.se


A Christmas Carol (2009)

Det är nog bara julfilmer, och då i synnerhet Dickens mästerverk, som man får göra re-makes av varje år utan att det egentligen gör något. Jag undrar om Chulle Dickens insåg vilket tidlöst mästerverk det var han präntat ner på papper 1843? Om han ens hade den minsta aning om storheten? Hursom haver, en animerad version har premiär i Sverige den 6 november. Bilden är klickbar och bör ta dig till en trailer. Det ser lovande ut! Min favoritversion är ju sedan tidigare Mupparnas, barnslig som jag är, och denna kan sälla sig till samma kategori. Bara inte Jim Carrey repriserar sin Grinch.

 


Välkommen läsare, höst och väntan!

Det är nu den 1/10 och det är 83 dagar kvar tills det smäller. Tänk vad tiden går fort ändå! Vi väntar minusgrader i natt och det har redan varit ett par rutskrapningsmorgnar. Det nalkas så smått och det känns i luften.

Rusta och Ellos har börjat lite smått med sina julsaker och i slutet på denna månad så kommer julspecialerna av mina favoritmagasin. Fantastiskt! Nedan följer smakprov från Nyblom & Kolléns nya och juliga kollektion. Helt ljuvligt fin och traditionsenlig. Jag är ju mest för den röda och vita julen. Gärna med inslag av guld, silver och grönt. Funderingar finns dock på att ha en kitschig julgran här hemma eftersom jag ändå inte firar här. Jag firar ju hos föräldrarna och spenderar större delen av julen där med att stöka, styra och ställa. Jag har isåfall tänkt mig en vit gran (något jag alltid varit emot förr) och roliga pynt inte helt olikt de som finns hos Rusta i stor variation.

Nåväl, jag har gott om tid på mig att fundera på detta. Tjuvar lite med Trans-Siberian Orchestra i högtalarna nu och intalar mig att det är för att de släpper nytt nu den 27/10. En hett efterlängtad platta vid namn Night Castle som helt klart alla bör kolla upp. :-)

Nej, om man skulle ta och tända lite ljus kanske..?
Bilder hämtade från Nyblom & Kollén

RSS 2.0