Det nalkas

Beklagar att jag har varit frånvarande. Jag har inte haft tid och ro att blogga. :-(
Snön kom i natt här och efter att ha spenderat kvällen med att skruva IKEA-möbler så var det en ren njutning att vakna i nya sängkläder till en vintervit värld. Kurade ihop mig och såg dagens avsnitt av julkalendern, som jag för övrigt älskar, på telefonen och bara myste. Igår tog jag in granen också. I år blev det faktiskt en kungsgran. Inte den mest perfekta men så vill jag ha det. Den kommer att få nya fina röda glasäpplen och guldlänkar i sig så det blir säkert fint!


Andra advent

Andra advent och regn. Deppigt värre! Det ser dock lovande ut på snöfronten inför den kommande veckan. Kanske dimper det ner en del redan imorgon. Hoppas..! Jag har satt igång ett litet lussebrödsbak. Har tänkt testa att göra ett par längder och en butterkaka. Jag gör sällan eller aldrig klassiska lussekatter. De blir liksom för tradiga och för torra tillslut och jag vill ha mandelmassefyllning till saffransbröd!

Imorgon ska jag försöka att hinna montera granen på jobbet. Knattarna har nog väntat nu när jag legat hemma och varit sjuk. Kanske kommer det även ett brev ifrån tomten? Vi får se...

Just nu gläds jag mest åt att min önskelista till tomten är så obefintlig. Jag har det mesta materiella jag behöver. Några saker kan jag väl vilja ha men jag ska försöka att behöva dem också innan jag kan få.

Advent är här...

...snön kom och gick. Den första advent öste det ner en massa blötsnö över mig och det var helt underbart..!I år har jag valt att köpa en liten minigran från Plantagen. Den är planterat i kruka och jag hoppas kunna plantera ut den framåt vårkanten. Jag införskaffade även en liten slinga så nu står den på bron och lyser. Den kommer bli ännu pluttigare med lite snö på när den väl kommer. En större gran sitter också på sin sedvanliga plats i stenen på "framsidan" av huset. Av någon anledning hade jag inte sinnesnärvaro att fota resultatet. Inte ens mina lussebullar i färdigt stadium fick fotas. Jag tvärslocknade efter sista gräddade plåten, 38.3 i temp. Dras med en envis förkylning som bråkat med mig i dryga 6 veckor nu. Imorgon blir det doktorn, hoppas på bot och bättring! Och penicillin eller något utifall det är nå bakterier. Jag har inte lust att vara sjuk mer nu, jag vill ha energi att julfrossa!

Hur är det med er där ute? Vad har ni börjat med?


RSS 2.0