Saffranskola med kokos

Ingredienser

3 dl vispgrädde
50 g smör eller margarin
3 dl strösocker
1 1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl kokos
2 påsar saffran (à 1/2 g)

Gör så här

  1. Blanda grädde, matfett, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på hög värme och rör om. Fortsätt att koka utan omrörning till kulprovet (120-125ºC). Häll lite av smeten i kallt vatten och för ihop till en kula. Håller kulan ihop är kolan klar.
  2. Rosta kokosen i en torr het panna tills den blir gul-brun. Blanda ner den och saffranet i kolasmeten. Häll upp smeten i en smord eller bakpappersklädd form. Låt kolan stelna innan den skärs i bitar.


bild och recept från Ica.

Kommentarer
Postat av: TinaGustafsson.com

Det ser smarrigt! Har du testat kolorna?



Nu har även jag svarat på julfrågorna, om du vill se svaren så hittar du dem här

http://tinagustafsson.com/julenkat-julfragor-2011/

2011-10-02 @ 23:12:27
URL: http://www.tinagustafsson.com
Postat av: Ellinors julblogg

Det låter urgott. Jag tror nog att jag ska prova på det i år.

2011-10-03 @ 20:03:24
URL: http://ellinorsjulblogg.blogg.se/
Postat av: Amandas jul

Jag älskar saffran, så detta låter som något jag skulle gilla :)

2011-10-10 @ 15:00:41
URL: http://amandasjul.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0