Hett sylttips!
Jag rekommenderar varmt att ni testar detta! Gjorde hallonsylt som vanligt idag och min blick landade på laphroaigflaskan. Tänkte "varför inte?" Jag har ju björnbärsmarmelad med cognac hemma i Gävle. Urgott. Så jag skvätte i lite laphroaig och jisses, jum! Gottigt värre!
Hallonsylt med Laphroaig Quarter Cask
500 gram hallon
ev 1 dl vatten
5 dl syltsocker (sånt med pektin)
Laphroaig eller annan single malt efter tycke och smak
Koka ihop bär och socker. Koka rejält i ca 5 minuter. Häll i whiskyn. Låt pluttra någon minut. Ta av kastrullen från spisen och kyl ner sylten/marmeladen.
Häll upp i fina små glasburkar. Voíla!
Hallonsylt med Laphroaig Quarter Cask
500 gram hallon
ev 1 dl vatten
5 dl syltsocker (sånt med pektin)
Laphroaig eller annan single malt efter tycke och smak
Koka ihop bär och socker. Koka rejält i ca 5 minuter. Häll i whiskyn. Låt pluttra någon minut. Ta av kastrullen från spisen och kyl ner sylten/marmeladen.
Häll upp i fina små glasburkar. Voíla!
Kommentarer
Postat av: Junitjej
Fin blogg!
Trackback