Funderingar på glöggfest

Ja, den 5/12 så är det alltså en glöggfest inplanerad i min enkla boning. Det verkar vara en hel del av mina vänner som är intresserade så vi blir nog ett skapligt gäng. Min tanke är att ha en liten enkel buffé att bjuda på men det står ganska så stilla i min hjärna. Ett par olika sorters paj, goda ostar, pepparkakor (pepparkaksgrissini?) och frukt etc. blir det väl. Kanske någon sorts hemlagad marmelad. Jag behöver dock fler tips! Vad brukar man servera på glöggfester? Jag har lusläst mina gamla julnummer av olika inredningsmagasin men jag nappar liksom inte riktigt på något. Jag är inte ute efter att servera ett julbord, jag vill snarare servera ett gottebord med tema jul.

Skall beta mig igenom Arlas receptutbud ikväll tänkte jag men bäst av allt är ju beprövade recept som man får som tips. Så mata mig, tack! :-)

Tipsa dessutom hemskt gärna om god glögg! Egna recept eller systemets utbud spelar ingen roll, jag är villig att prova det mesta!

Kommentarer
Postat av: Johanna Trulsson

Hejsan!

Satt själv och funderade på just det igår. En liten glöggmysfest med blandade tillbehör.



Det jag kom fram till var:

saffransskorpor, pepparkakor (med ädelost), lussakatter, mjuk pepparkaka, cheesecake med pepparkaksbotten och saffranskräm, dadlar, fikon, skinksnurror och kryddmandlar.



Ska fortsätta mitt letande idag är det tänkt :)

2009-11-12 @ 08:15:42
URL: http://lifeoftrulsson.blogspot.com
Postat av: ulrika

Såg ett recept i allt i hemmets 101 jultips (egen tidning) med varm äppeljuice med kryddor i, lät himla gott. Sen pepparkakor med mögelost eller brie är gott och enkelt.

2009-11-12 @ 10:48:27
URL: http://snoflingansjulblogg.se
Postat av: Fridolin

Vad trevligt med glöggfest! Jag vet inte hur matigt du har tänkt dig att det ska vara men en paj med spenat, ost och valnötter känns lite juligt men ändå inte julbordigt. Jag har ibland gjort tunnbrödsrullar och skurit i munsbitar. Jag fyllde dem med skinka,ost och senap och en variant med hamburgerkött och färskost smaksatt med pepparrot. Funkar bra som mingelmat. På gottebordet passar det kanske med tryffel? Det är lätt att göra och känns lite lyxigt.

2009-11-12 @ 12:46:06
URL: http://www.fridolinsjul.blogspot.com
Postat av: Jenny.

Pepparkakscheescake !! Eller Leilas christmas muffins. =0).

2009-11-12 @ 19:48:17
URL: http://jcarpediem.blogg.se/
Postat av: Jessica

Jag vill tipsa om Dufvenkrooks, Christmas Delight-glögg. Den har smak av kakao och bör drickas kall. Det låter märkligt, jag vet, men är en höjdare och lite annorlunda och ett alternativ om man tröttnat på den vanliga glöggen.



Vad gäller ätbara saker så tänker jag: 1)Saffransmuffins med hallongrädde. Alltså man gröpar ur muffinsen lite och fyller med hallongrädde. Hallon och saffran passar bra ihop.



2) Hemmagjort godis funkar ju ALLTID. Såsom fudge, kola och chokladbräck av något slag.



3) Saffransris, eller couscous-sallad. Jätteenkelt och supergott. http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=3154



Lycka till!

2009-11-12 @ 21:34:20
URL: http://julilaloland.blogspot.com/
Postat av: Hanneles jul

Vi ska också ha glöggfest, jag tycker här finns spännande glöggtilltugg: http://www.dufvenkrooks.se/page.php?pid=21

2009-11-12 @ 23:07:36
URL: http://hannelesjul.blogspot.com/
Postat av: SaraOtto

Hej. Jag är ute på en liten reklamturné bland mina jullänkar för att berätta om min julkalender för i år, "December på Nordpolen". Ta dig gärna en titt!



Jag ska faktiskt bjuda på smörgåstårta den 5 december, men då handlar det ju om en födelsedag och inte glögg, så det blir ju inte samma sak :)

2009-11-15 @ 14:26:48
URL: http://jul.saraotto.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0