Saffransskorpor

Saffransskorpor (jag minns inte hur många det blir)

100 gram smör

2 ägg

1½ dl socker

¾ dl grovhackad mandel

5 dl vetemjöl

1½ tsk bakpulver

½ gr saffran


Gör såhär:
Vispa ägg och socker. Rör ner fett. Blanda i mjöl, mandel och bakpulver och arbeta ihop allt till en deg. Rulla i tre längder, platta till lite. Grädda i 10 minuter. Skär längderna i sneda bitar och vänd upp snittytan. Rosta i ugnen i 175 grader i cirka 8-10 minuter. Vänd skorporna efter halva tiden.


Kommentarer
Postat av: Maggie

Wow!
Du har slagit till på stort med julbakning ;-)
Jag tänkte "låna" ditt recept och testa att baka saffransskorpor till helgen.

2007-11-14 @ 22:34:18
URL: http://minjul.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0