Böcklingmousse

Böcklingmousse

8 gelantinblad
6 böcklingar
2 ägg
1 dl hackad gul lök
1 dl hackad dill
2 krm timjan
2 krm salt
2 tsk citronsaft
4 dl creme fraiche (skall blandas i sist)

Smält gelantinet på svag värme.
Rensa böcklingarna och använd filéerna. Hacka löken för hand och dill. Ha i timjan och salt. Kör böcklingen, två ägg, citronsaften och kryddorna i en matberedare. Ha i löken i blandningen. Rör ner gelantinet och vänd sedan i creme fraiche.

Skölj en rätt grund sockerkaksform eller dylikt i kallt vatten. Häll i smeten. Ställ kallt i kylskåp, gärna till dagen därpå. Vänd sedan formen på en tallrik och täck gärna med en fuktig, kall trasa om inte moussen vill lossna. Garnera med dill och citron. Och lite efter smak om man vill.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0